BejelentésMadaras Anikó honlapja
Válts valóra minden álmot, élj teljes, boldog életet!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

A kineziológia kialakulásának története

 

Az 1960-as években dr George Goodheart amerikai manuálterapeuta (kiropraktőr, csontkovács) dolgozta ki az izmok vizsgálatának és tesztelésének módszerét.

Kezdetben a kineziológia kiropraktikai mesterség volt; az izomtesztelés által kapott új dimenziót.

 

Kiropraktika: a gerinc és a mozgásszervek rendellenességeit javító, gyógyító, sajátos kézzel végzett tevékenység.

 

A kiropraktikában a kiegyensúlyozatlanságot és a fájdalmat az izmokban diagnosztizálják és kezelik. Akkoriban általános gyakorlatnak számított, hogy csak a túl feszes, fájó izmot masszírozták.

 

Goodheart azt tapasztalta, hogy a páciensei a kezelést követően bizonyos idő elteltével újra az eredeti panasszal jelentkeznek. Kutatni kezdte a jelenség okát. Felfedezte, hogy nem mindig a görcsös izom a felelős a fájdalomért, hanem gyakran ellenpárja.

 

Bármilyen mozgást végezzen ugyanis egy izom, egy másik izom, vagy izomcsoport is kapcsolódik hozzá. Az egyik megfeszül, a másik ellazul.

 

A görcsös izom kezelésével a másik izom tónus nélküli marad, nincs ellentartó erő, s így visszaáll az eredeti görcsös állapot.

Goodheart megállapítása tehát, hogy nem a görcsös izmot kell kezelni, hanem a gyenge ellenpárt aktiválni. Így érhető el az egyensúly, melynek következménye, hogy csökken vagy megszűnik a fájdalom.

Mindkét izmot kell tehát vizsgálni, ezért kidolgozta Goodheart az izomtesztelés módszerét.  

 

A kineziológia Magyarországon 1997 óta a természetgyógyászathoz tartozó hivatalosan elismert szakma.

 

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!