BejelentésMadaras Anikó honlapja
Válts valóra minden álmot, élj teljes, boldog életet!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

A stressz

 

A legtöbb ember számára vagy csak stressz vagy csak egyensúly létezik. A stressz valójában életünk motorja, és mindaddig hasznosnak tekinthető, amíg terhelhetőségi küszöbünket át nem lépi.

 

A pozitív stressz à energetizál, stimulál.

 

A negatív stressz hatására à szomorúságot, bánatot, lehangoltságot, kimerültséget, gyötrelmet érzünk. Ilyenkor nem tudunk tisztán és objektíven gondolkodni, izomtónusunk is megváltozik. Közérzetünk romlik. A stressz hormonok szinte „lerohanják” az immunrendszert, megnyitják az utat a betegségek előtt, és ha időben nem teszünk semmit az egészségünkért, akkor megbetegszünk. 

 

A stressz általában a tehetetlenség és a kudarc érzésére adott válaszreakció.

 

Minden átélt fájdalom, félelem energiablokádot hoz létre a testben.

 

A mindennapi stressz nem kerülhető el semmilyen trükkel, de megtanulhatjuk, hogy a bensőnket ne romboljuk vele, hanem maradjon rajtunk kívül, és tanuljunk belőle.
Megtanulhatjuk a rugalmas alkalmazkodást, elengedést.

 

Mikor olyan problémával állunk szemben, ami stresszt okoz, hátsó agyi működésbe kapcsolunk, hogy az adott helyzetet túlélhessük. Ez reflexszerű, vegetatív reakció, amikor nincs alternatívánk, választásunk, akkor csak azt a mintát engedi használni az agy, ami által korábban „túléltük” a hasonló szituációt.

 

Jelenbeli problémáink gyökere a múltban keresendő, ami pedig analógiát mutat a jelennel.

 

A stressz elsődlegesen a szemekben tükröződik. A stressz által kiváltott kémiai anyagok, hormonok hatására fokozódik a szervezet szimpatikus működése, az izmok összehúzódnak, a test alarm funkciói bekapcsolnak.

Mivel a legfinomabb, legérzékenyebb izomzat a szem körül helyezkedik el, ezen a legszembetűnőbb a változás.

 

A stressz által termelődött hormonok ideális helyzetben a stresszt követően kiürülnek. Ha a problémás helyzetek olyan sűrűn követik egymást, hogy ezen hormonok kiürülésére nincs idő, azok felhalmozódnak és blokkokat képeznek a szervezeten belül, a meridiánokban. Ezen blokádok a kineziológiai módszerekkel megszűntethetők.

 

A kineziológiai módszerekkel gyengéden és kíméletesen megtalálhatjuk azt az időpontot, amikor az energia útja elzárult. Fontos az ok korának feltárása, mivel a jelenben végzett korrekciók hatása csak a következő stresszig tart.

 

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!